500 jaar Christoffel Plantijn

01-09-2020

Museum Plantin-Moretus: levendiger dan ooit

Dit jaar viert het Museum Plantin-Moretus de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin. Het museum doet dat met een gul en gevarieerd programma dat je een verrassende kijk geeft op een veelzijdig man: Christoffel Plantin als inspirator, reiziger, briefschrijver én bewoner van de bewogen 16de eeuw.


Een eeuw van verwondering, kennis in de 16de eeuw

Expo van 9 oktober 2020 tot en met 10 januari 2021 
Vijfhonderd jaar nieuwsgierigheid en innovatie met de reeks Nova Reperta van Johannes Stradanus, die terugblikt op een eeuw van innovatie. Tegelijk nodigen de tekeningen ook uit om onze eigen tijd te bekijken: welke beelden of verhalen zouden we anno 2020 verzamelen om de vernieuwingen in kennis of techniek, in filosofie of wetenschap, te illustreren?


Intact, drukklaar. Hier staan de oudste drukpersen ter wereld. Christoffel Plantin en de familie Moretus waren de eerste drukkers op industriële schaal. Dit unieke museum, erkend als UNESCO Werelderfgoed, is een ware parel in hartje Antwerpen.  

300 jaar ontmoet negen generaties. Christoffel Plantijn is de stamvader van negen generaties die in de Officina Plantiniana zullen wonen en werken.

Geniet nu al van de online tentoonstelling