Jong redt Oud

01-04-2021

Jongeren kunnen een monument adopteren

De naam "Jong redt Oud" zegt het al: jonge mensen redden oude dingen. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) gaat samen met Limburgse  gemeentebesturen op zoek naar erfgoedsites waar kinderen en jongeren aan de slag kunnen met 'hun' erfgoed. Jong redt Oud is een educatief en participatief project, waarbij kinderen en jongeren een erfgoedsite, monument, of landschap met erfgoedwaarde in hun omgeving 'adopteren'.

In hun dagelijkse omgeving, op weg naar school of naar de voetbalclub, komen jongeren ongetwijfeld wel eens langs een kapel, een vakwerkhoeve, een molen of een bijzonder landschap. Jong redt Oud wil hen daar bewust van maken. Door jongeren nauw te betrekken bij dat erfgoed, door hen de verhalen erachter te laten ontdekken én hen (mede)verantwoordelijkheid te geven over het onderhoud en de ontsluiting, leren ze de waarde van het erfgoed kennen.

Sandro Claes, afdelingshoofd erfgoed bij het Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed (PCCE), provincie Limburg, vertelt over Jong redt OudVideo

Meer weten? https://jongredtoudbe.webhosting.be/     en       video

Bron: Cultuurkuur