VERPLAATST - Excursie: Louvain-la-Neuve

10-04-2021

Deze activiteit wordt *verplaatst naar 2022
wegens de coronaperikelen.


Een fantastische tijdcapsule van het idealisme van de jaren zeventig.

Ontdek met onze gids de mooiste plekken en kom alles te weten over het ontstaan van onze jongste stad in België. Het is een centrum waar de voetgangers en de kunst heer en meester zijn. Op weinig andere plaatsen in België kunt u zoveel openbare kunst aantreffen als hier. Muurschilderingen, beelden en ongewone creaties vormen bakens in het straatbeeld. Praktische informatie

Vervoer voor eigen rekening naar het station van Louvain-la-Neuve.

Ter info: wie met de wagen komt kan gratis parkeren op de Parking van Rédimé (Avenue Georges Lemaître) - parking ligt een 500 m van het station van LLN. Ook Parking Malin aan de rand van de stad is een mogelijkheid. Deze parking ligt een 1000 m van het station van LLN.

Wanneer: datum in 2022

Uur: Stipt om 13:30 uur

Waar samenkomen: Station van Louvain-la-Neuve - hoofdingang

Deelname prijs: € 

Misschien om rekening mee te houden: 

  • het is niet vanzelfsprekend in LLN om 'toiletbezoek' te organiseren. Officieel bevinden de openbare toiletten zich aan het commercieel centrum (Esplanande) in het midden van de stad. Als het museum open is, kunnen we daarlangs wel even passeren voor de dringende 'gevallen'. 
  • Iedereen goed 'te been'? Wandeling ongeveer 3 km. 
  • Musée Hergé over Kuifje en zijn geestelijk vader en Musée L met de universitaire kunstcollectie in het brutalistische bibliotheekgebouw... helaas een bezoek aan deze musea zit er voor deze uitstap niet in (onzekerheid door COVID-19).
Inschrijven verplicht: Dit kan via mail hkovermere.diane@gmail.com of bellen naar 0470 19 36 61 (Diane) 

Bron foto - Afbeelding is gelicentieerd onder by EmDee CC