De vurige stede en een Toptentoonstelling in het station Guillemins in Luik

02-10-2021

Herbeleef de grote momenten van dit tijdperk dankzij dit meeslepende culturele avontuur dat de vele facetten van Napoleon Bonaparte laat herleven en laat u verrassen door zijn indrukwekkende enscenering.

Deze man is de inspiratiebron geweest voor meer dan 70 000 boeken en duizend speelfilms en documentaires. Van man tot legende, de belangrijkste etappes die een buitengewone persoonlijkheid hebben gevormd worden in detail besproken. De tentoonstelling concentreert zich op een tiental thema's om Napoleon, zijn leven en zijn werk beter te begrijpen. Maar ook de man die twee eeuwen na zijn dood nog steeds een stempel drukt op ons dagelijks leven. 

HKO in samenwerking met vtbKultuur hebben er een mooi dagprogramma van gemaakt. Geleid bezoek aan de Toptentoonstelling 'Napoleon, voorbij de mythe'. De tentoonstelling kadert in de herdenking van de tweehonderdste verjaardag van Napoleons dood.

In de namiddag staat een begeleid stadsbezoek op het programma. Highlights: geleid bezoek aan het station Guillemins, boottochtje op de Maas, geleid bezoek aan Saint-Barthélemy, extra aandacht voor een van de zeven Belgische wonderen: 'Doopvont van Reinier van Hoei', Marktplaats, Place St. Lambert en binnenkoer Prinsbisschoppelijk Paleis.Bron foto's tentoonstelling: EuropaExpo - andere foto's CC wikipedia

Praktische informatie

Vervoer voor eigen rekening naar het Station Guillemins in Luik

Wanneer: zaterdag 2 oktober 2021

Uur: Stipt om 9:30 uur

Waar: afspraak aan de voet van de roltrap op het einde van stationshal

Deelname: € 47 leden - € 54 niet-leden (toegangsgelden voor de vermelde bezoeken, reisbegeleiding, deskundige toelichting van een Luikkenner en gids Gilbert)

Inschrijven verplicht: Dit kan via mail hkovermere.diane@gmail.com of bellen naar 0470 19 36 61 (Diane)

Inschrijven kan tot 15 september 2021

Een bezoek meer dan waard