Rubens keert terug naar de Antwerpse Beurs

15-12-2020

expo BRICKS IN THE CITY

De expo BRICKS IN THE CITY komt naar de Handelsbeurs deze kerst- en krokusvakantie. Meer dan 80 creaties van LEGO® stenen zullen er te zien zijn. 

Rubens keert terug naar de Antwerpse Beurs - 400 jaar geleden was Rubens een regelmatige bezoeker van de Handelsbeurs. Met deze tentoonstelling keert de schilder terug. Blikvanger van deze tentoonstelling is ongetwijfeld de vijf meter hoge, indrukwekkende en kleurrijke mozaïek, geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij 'De Aanbidding der wijzen' van Rubens. De mozaïek is goed voor 500 werkuren en 300.000 kleurrijke blokjes.

Ook het paneel 'De Rechtvaardige Rechters', kan bewonderd worden in Antwerpen. Dirk Denoyelle en Amazings hebben het schilderij op ware grootte nagebouwd in LEGO® stenen en hebben er ook een leuke twist aan toegevoegd met de iconische pose van scheidsrechter Pierluigi Collina. 

Veiligheidsmaatregelen

Omwille van de coronamaatregelen werkt de tentoonstellingen met een tijdslot waardoor maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk de expo kan bezoeken.

De expo loopt vanaf 19 december 2020 tot en met 28 februari 2021. Meer info en tickets vind je via deze link.

Wil jij ook  meer weten over The LEGO® Story