Sta in verwondering voor het KiK en de Afgietselwerkplaats

03-03-2022


HK Overmere, nodigt jullie uit om samen op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van conservatie en restauratie.

Het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium kortweg KiK en de Afgietselwerkplaats van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis; nog nooit van gehoord? HK Overmere biedt u een unieke kans om er kennis mee te maken.

Het KiK heeft de kennis om het verleden te bewaren en de toekomst vorm te geven. Dit gaan we vandaag zelf vaststellen als we ontdekken hoe het KiK te werk gaat voor de conservering, studie en documentatie van kunstwerken en andere erfgoedobjecten.In de namiddag trekken we naar de Afgietselwerkplaats. Deze werkplaats werd opgericht in de 19de eeuw gedurende de regering van koning Leopold II. Zij beheert een collectie van ongeveer 20 000 gietvormen genomen van 4 000 originele reliëfs, hoofden, torso's, bustes en standbeelden van overal ter wereld. De kunstwerken dateren van de prehistorie tot de 18de eeuw. Gespecialiseerde vaklui maken elk afgietsel volgens oude technieken, en dat zowel bij het gieten als bij het patineren. 

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 3 maart 2022

Uur: Stipt om 10:00 uur

Waar samenkomenKoninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium - Jubelpark 1 in Brussel

Deelname: € 15 leden - € 20 niet-leden

Inschrijven verplicht: Dit kan via mail hkovermere.diane@gmail.com of bellen naar 0470 19 36 61 (Diane)

Overschrijven van het bedrag op bankrekeningnummer BE16 9733 6129 0274 van vtbKultuur Carpe Diem met vermelding: KIK - HKO Lid en uw Voornaam en Naam