Fiets de Boerenkrijglussen en doe mee aan ‘Kraak de Brigandcode’!

15-03-2023

Naar aanleiding van de herdenking van 225 jaar Boerenkrijg, bieden we tien fietslussen aan in Vlaanderen. 

Inschrijvingsformulier downloaden of af te printen

Klik op de foto om de brochure te downloaden of af te printen. LET OP, het is een zwaar bestand; geef het even de tijd om te laden.


In het verleden stonden de jaarlijkse Boerenkrijgherdenking in het teken van verbinding (lees verbroedering) tussen Overmere en Hasselt.

Bij de editie 2023 gaan we de sportieve toer op en rijden een keten van tien aaneensluitende fietslussen rond: Overmere, Dendermonde, Bornem, Boom, Mechelen, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Westerlo, Diest en Hasselt; gemeenten en steden die ons vandaag met open armen ontvangen.

Dat was in onze streken ooit anders. In 1798 was er bezetting; onderdrukking, leed en armoede. Vandaag genieten we van vrijheid, zelfstandigheid en hebben we het goed. Deze privileges hebben we verworven dankzij de strijd van onze voorouders.

Deze episode uit onze geschiedenis krijgt alle aandacht in een wedstrijd over de Boerenkrijg. Fietsend zult u vanaf 15 maart 2023 t/m 15 augustus 2023 bij elk van de 22 deelnemende horecazaken een codeschijfje aan het raam bevestigd zien. Het hoe en wat leest u in een begeleidende brochure van 56 bladzijden.

Voor wie wenst te overnachten is een ruime selectie van 24 B&B's voorzien. (Zie adressenlijst hieronder).

Met een prijzenpot van € 10 000 en een elektrische fiets op het erepodium loont het zeker de moeite om voor deze sportieve herdenkingsquiz de fiets van stal te halen en het hele parcours of gedeelten ervan te verkennen!

Hoe neem je deel? Door rechtsboven te klikken op "online inschrijven".

Dus, spring op je fiets, verken de omgeving, steek wist-je-datjes op en doe een gooi naar de prijzenpot van de 'Kraak de Brigandcode' wedstrijd.
Nog dit: vanaf 1 juni 2023 is er de digitale quizversie met schiftingsvraag.

Prijsuitreiking op zaterdag 26 augustus 2023 om 16.30 uur in de feesttent, Boerenkrijgpark in Overmere.
De coördinator Boerenkrijgfietsroutes, -wedstrijd en -brochure is Herman Vander Stricht.

Met het codewoord 'Den Boerenkrijg' word je in volgende B&B's extra verwend:

  • Fagus, Molenstraat 80 Buggenhout
  • Alegria, Rembert Dodoensstraat 63 Mechelen
  • Het Wouwe, Servaas Daemsstraat 38 Noorderwijk