Terugblik op de Volksverhalenwandeling

27-10-2020

We noteren zaterdagvoormiddag 17 oktober 2020, een frisse ochtend maar aangenaam herfstwandelweer... de dienst CityMarketing en de Heemkundige Kring Overmere zetten een 'nieuwe' wandeling in de kijker: "Volksverhalenwandeling", prachtig ingesproken op ErfgoedApp. 

Verspreid in de Gratiebossen vind je een tiental bordjes met daarop een stukje luisterverhaal van auteur Do Van Ranst en mooie illustraties van Wim Finck. De inspiratie voor deze wandeling zijn verschillende volksverhalen uit de streek. Do en Wim lieten die uitgroeien tot één lang verhaal over 9 regionale gemeentes zoals Berlare, Zele, Laarne, Dendermonde,.... De combinatie van de mysterieuze verhalen en het prachtig, bosrijk decor, maken er een magische belevenis van. Je kunt het jeugdboek "Niet Bang te Krijgen" kopen in het Toeristisch Infokantoor Onthaalpoort (Donkmeer, Donklaan 123 (nabij A. Nelenpad), 9290 Berlare) aan vijf euro.  Voor meer info over de verhalentocht klik hier

Na een interessante inleiding over trage wegen en kerkwegels door schepen Urbain Van Boven nam onze gids Diane ons op sleeptouw. Diane volgde niet 100 % de nieuwe wandeling, maar pakte het net iets anders aan, met hier en daar een interessante toelichting en enkele fascinerende volksverhalen. Prachtige paddenstoelen konden vanaf de bosrand stiekem begluurd worden en dankzij de supergevarieerde bossen kregen we daar bovenop nog waanzinnige herfstkleuren te   zien ! 

Besluit: het was een heerlijke herfstwandeling door adembenemende bossen in hun herfsttooi en dit in de Heerlijkheid Bareldonk.

Wil jij in de toekomst ook mee kunnen genieten van onze activiteiten ... schrijf je dan vandaag nog in op de nieuwsbrief van Heemkundige Kring Overmere en ontdek wat onze regio u in de toekomst nog kan bieden. 

Wij hebben alvast de smaak te pakken... nu jij nog...

Met dank aan de fotograaf van dienst Krista De Smet