2021

Activiteiten

 

Activiteiten HKO worden samen georganiseerd met Carpe Diem vtbKultuur...

naar Bijzondere Bestemmingen
met Kleine Groep (max. 20 deelnemers)
Ervaren gidsen
Inhoudelijke Reisbegeleiding

GENIET. ONTDEK. BELEEF. ERVAAR.


We brengen een begeleid bezoek aan de hoofdtentoonstelling van het festival in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. De expo Sporen van Moderniteit brengt een ode aan de trein vanuit een artistiek en historisch perspectief.

Samen met onze gids ontdekt je het boeiende leven van Christoffel Plantijn, zijn schitterende patriciërswoning en de authentieke werkplaatsen van een 16e-eeuwse drukkerij. Daarna stappen we naar de historische Nottebohmzaal. Je ervaart Antwerpen tijdens de gouden eeuw terwijl je kijkt naar een replica van de stadskaart van Bononiensis en ontdekt de...

Wist je dat de bigbangtheorie in Leuven geschreven is? Professor Georges Lemaître lanceerde deze revolutionaire theorie over de oerknal in 1931 aan de Leuvense universiteit. En hij deed de wetenschap op haar grondvesten daveren! Het is dan ook niet toevallig dat Leuven de big bang als thema van zijn wervelende stadsfestival kiest.
In de voormiddag ...

Datum: 17/10/2021
Uur: 15.00 uur
Plaats: Minardschouwburg
Adres: Romain Deconinckplein 2, Gent

Naar aanleiding van onze 'Tentoonstelling Vélocipède', zal Bruggeling Toon Duyck of beter gekend als "de professor vélo" ons op woensdag 18 augustus om 20 uur, trakteren op een conference 'over het ontstaan van de fiets'. Al jaren is Toon bezig met het zoeken naar de geschiedenis over de fiets en heeft er ook een boek over geschreven.

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij Diane op het nr. 0470 19 36 61 of via mail hkOvermere.diane@gmail.com