Het bestuur heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van zijn ere-voorzitter de heer Danny De Block.

In de kerststal mogen ze niet ontbreken: de Wijzen uit het Oosten. Melchior, Caspar en Balthasar brachten goud, mirre en wierook naar het kindje Jezus.

Het was begin 2020...
De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug,
Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen
De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen...En toen werd het Maart...

Maria met het dode lichaam van Jezus in haar armen is één van de meest iconische beelden in de kunst. Michelangelo, Titiaan, Van Gogh en vele andere kunstenaars vereeuwigden de rouwende moeder. Toch staat de scene nergens in de Bijbel beschreven. Hoe ontstond de Pietà?

Wat heeft de katholieke heilige Sint Valentijn te maken met de hartjes en cupido's van Valentijnsdag? Het lijkt een groot mysterieus historisch raadsel. Wie was Sint Valentijn? En welke wonderen heeft hij verricht? //Vensters gaat op zoek naar de oorsprong van de dag van de liefde!

Op de website van het Rijksarchief vind je voortaan de databanken voor de dossiers uit de periodes 1850-1870 en 1871-1900. Bovendien zijn voor de vroegste periode de dossiers zelf ook al gescand en online te raadplegen.

Print Friendly, PDF & Email