In de kerststal mogen ze niet ontbreken: de Wijzen uit het Oosten. Melchior, Caspar en Balthasar brachten goud, mirre en wierook naar het kindje Jezus.

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn was oorspronkelijk groter. Echt waar! Waarom is het werk verkleind en wanneer gebeurde dat? Kom erachter in deze video.

Net echt! Italiaanse kunstenaars uit de 18e en 19e eeuw maakten technische hoogstandjes met marmer. De sluiers van hun beelden lijken doorschijnend als zijde. De gesluierde vrouwen groeiden uit tot symbool van Italië.

Vijfhonderd jaar geleden reisde Albrecht Dürer door de lage landen. Dankzij zijn reisdagboek weten we dat hij Nijmegen, Den Bosch en Zeeland bezocht. Lange tijd verbleef hij in Antwerpen waar hij Erasmus en Lucas van Leyden ontmoette. Hoe zag de reis van Albrecht Dürer er uit?

Het was begin 2020...
De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug,
Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen
De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen...En toen werd het Maart...

Een ongewoon zicht vanochtend bij de officiële start van de bouw van de nieuwe Living Tomorrow-innovatiecampus: Vlaams viceminister-president Hilde Crevits plaatste in een exoskelet het eerste raam van de futuristische toren van 15 verdiepingen en bijna 50 meter hoog. Lees verder

apr 05

Italië

Als wij door Corona niet mogen reizen naar Italië zal de nieuwe techniek ons een helpen om alsnog een bezoek te brengen aan prachtige kerken.Studenten van de universiteit van Villanova en Pennsylvania (USA) hebben hier twee jaar aan gewerkt. Ze maakten gebruik van een 3D HD gemotoriseerde camera. Deze beelden tonen details die amper te zien zijn...

Maria met het dode lichaam van Jezus in haar armen is één van de meest iconische beelden in de kunst. Michelangelo, Titiaan, Van Gogh en vele andere kunstenaars vereeuwigden de rouwende moeder. Toch staat de scene nergens in de Bijbel beschreven. Hoe ontstond de Pietà?

Print Friendly, PDF & Email