Odilia van Brittannië is een legendarische heilige uit de 4de - 5de eeuw na Christus. Zij was één van de duizenden maagdelijke gezellinnen die figureerden in de legende omtrent de 'katholieke' boodschap van de eveneens nooit bestaande heilige Ursula van Keulen. Odilia verwierf haar attributen (kroon, banier met kruis) tijdens een visionair optreden...

Wat heeft de katholieke heilige Sint Valentijn te maken met de hartjes en cupido's van Valentijnsdag? Het lijkt een groot mysterieus historisch raadsel. Wie was Sint Valentijn? En welke wonderen heeft hij verricht? //Vensters gaat op zoek naar de oorsprong van de dag van de liefde!

Op de website van het Rijksarchief vind je voortaan de databanken voor de dossiers uit de periodes 1850-1870 en 1871-1900. Bovendien zijn voor de vroegste periode de dossiers zelf ook al gescand en online te raadplegen.

De eerste stappen in de sneeuw. Het kraakt onder je voeten. De koude wind in je gezicht. Het gevoel dat je als eerste de witte sneeuwlaag betreedt.

Hier staat hij nu kaarsrecht niet op zijn spa gebogen maar moe van 't dagelijks gevecht kijkt hij recht ons in d'ogen

Print Friendly, PDF & Email