Hier staat hij nu kaarsrecht niet op zijn spa gebogen maar moe van 't dagelijks gevecht kijkt hij recht ons in d'ogen

Vandaag, 6 januari, is het Driekoningen! Tijdens dit katholieke feest wordt herdacht dat de wijzen uit het oosten naar de stal kwamen waar Jezus werd geboren. Maar wie waren zij eigenlijk? En waarom brachten ze goud, wierook en mirre mee? In de Bijbel staat dit niet geschreven, maar de schilderkunst geeft antwoorden!

Verken 61,957,050 kunstwerken, artefacten, boeken, video's en geluiden uit meer dan 3.500 musea, galerijen, bibliotheken en archieven in Europa

In dit spel kruip je in de huid van de paling 'Angie' en moet je langs tal van gevaarlijke obstakels zwemmen om zo de open zee te bereiken. Speel het spel, deel je score via sociale media en maak zo kans op een prijzenpakket!

We noteren zaterdagvoormiddag 17 oktober 2020, een frisse ochtend maar aangenaam herfstwandelweer... de dienst CityMarketing en de Heemkundige Kring Overmere zetten een 'nieuwe' wandeling in de kijker: "Volksverhalenwandeling", prachtig ingesproken op ErfgoedApp.

De virtuele rondleidingen van de Museum Tour werden gemaakt door Canvas. De reportages duren een tiental minuten tot een kwartier: ideaal voor een online beleving. Ze worden vanaf 19 oktober week na week aangeboden via VRT NU en via de kanalen van de betrokken musea, FARO en Toerisme Vlaanderen, dat ook zorgt voor internationale verspreiding.

In het kader van de 'Dag van de trage weg' neemt gids Diane Geerts van Heemkundige Kring Overmere je op zaterdag 17 oktober van 10 tot 12.30 uur ook mee op begeleide wandeltocht doorheen de Gratiebossen.

Print Friendly, PDF & Email